Toen geluk nog heel gewoon was

Honderd jaar geleden werd in ons land de Bond der Talrijke Gezinnen (Gezinsbond) opgericht. De gezinnen zijn in de voorbije 100 jaar helemaal veranderd. Van erg kroostrijk werden ze veel minder groot en het traditionele gezin met een vader, een moeder en kinderen is al lang niet meer de norm. Het onderwijs werd gemengd en er kwam betaalde vakantie, waaruit dan weer toerisme ontstond.

Locatie

Ichtegem 8480 Engelstraat 54 Dorpshuis De Ster

Honderd jaar geleden werd in ons land de Bond der Talrijke Gezinnen (Gezinsbond) opgericht. De gezinnen zijn in de voorbije 100 jaar helemaal veranderd. Van erg kroostrijk werden ze veel minder groot en het traditionele gezin met een vader, een moeder en kinderen is al lang niet meer de norm. Het onderwijs werd gemengd en er kwam betaalde vakantie, waaruit dan weer toerisme ontstond. Vrouwen kregen een pil om niet nog eens zwanger te worden en ook omdat seks gewoon leuk mocht zijn zonder dat daar een kind van hoefde te komen.
Dirk Musschoot, bekend van 'De Vlamingen op de titanic', neemt ons mee naar vervlogen tijden. Met de blik gericht op de toekomst.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
5.00

Koffie inbegrepen

Inschrijven

Inschrijven via ichtegem.gezinsbond.be > Activiteiten > Toen geluk ....
en betalen via BE 51 0680 7144 4063 van Gezinsbond Ichtegem

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Meer activiteiten

Za Jul 02
Locatie

Torhout

Do Jun 02
Locatie

Ichtegem