Verkenning van oud-Ichtegem: Naar de Ruidenbergse wijnvelden !

We maken een begeleide fietstocht van ca 12 km langs enkele merkwaardige plaatsen in onze gemeente. Gidsen Magda Missiaen, Jaak Knudde en Hannes Hosten doen onderweg hun verhaal. We bezoeken o.a. de wijnvelden op de Ruidenberg waar de wijnbouwer de nodige uitleg geeft en ons laat proeven van zijn godendrank Alles gebeurt coronaproof!

Locatie

Ichtegem 8480 Markt St.-Michielskerk

Onderweg horen we het verhaal van 'Zotte Charlotte' en 'Mexico'. We volgende de Romeinse 'steenstraete' en bezoeken het graf van Louis Dieryckx, begraven op zijn eigen erf. We vernemen hoe een Frans krijgsgevangene langs de Diksmuidebaan werd dood geslagen door de Duitsers, we komen alles te weten over het geodetisch punt langs de Bergmolenweg, de Veldemolen, Jansens Kapel, ... en als klap op de vuurpijl, krijgen we een privé rondleiding door de wijnbouwer van de Ruidenbergse wijnvelden met een proevertje van zijn godendrank! Dit alles en nog veel meer kom je te weten als je met ons meefietst!

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
10.00

Leden betalen slechts 8 euro, glas wijn inbegrepen

Inschrijven

Vooraf inschrijven via onze website ichtegem.gezinsbond.be

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.