Wandelen of fietsen in eigen gemeente 'dicht bij je kot' ? Klik hier voor meer uitleg en de route.

tijl en Nele

Wandelen of fietsen in eigen gemeente 'dicht bij je kot' ?

Dit kan aan de hand van ons eerste wandelpad in de gemeente, het Tijl en Nelewandelpad, dat op zondag 23 mei 1976 ingewandeld werd! Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan werd de brochure opnieuw gedrukt met een routebeschrijving en een schat aan bezienswaardigheden die je onderweg voorbij komt. Het Tijl en Nelepad is 15 km lang, maar kan ingekort worden tot 5 km, 10 km en verlengd tot 20 km. Het originele wandelpad is 15 km lang en bewegwijzerd met het logo waarop Tijl en Nele prijken. Tijl en Nele verwijzen naar de jeugdbewegingen Chiromeisjes Ichtegem en KSA-Ichtegem 'Bij Tijl en lamme' die het wandelpad ontwierpen en feestelijk inwandelden. Het is geschikt voor wandelaars, fietsers en buggy's. 

Je vindt hier de uitgave uit 1986, sedertdien werd de brochure niet meer herdrukt. Het is dus een uniek tijdsdocument van 34 jaar geleden, het wandelpad zelf is 44 jaar jong!

Alvast veel wandelgenot in deze Coronatijden met het hele gezin!  Hou jezelf en de anderen gezond! Info: Willy Hosten  0477/772076

Je vindt de wandeling als bijlage oner de rubriek echo/jaarplan. Of klik hier en download ze meteen.

 

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.